Tengerparton a kutyával

Tengerparton a kutyával

A kutyák akárcsak a gyerekek imádnak strandolni (na jó, vannak kivételek, mint nálunk Alfie is...)

Annyira izgatottan rohangálnak, ásnak a homokban, nézik a hullámok csobbanását, mártják a mancsukat a vízbe, és figyelik az embereket. Öröm nézni! :)

 


Összeszedtük az alap dolgokat, hogy ha a tengerparti homokos vagy kavicsos csodavilágba utaztok kedvenceddel akkor csupa élmény legyen a közös nyaralás! :)

 

1. Útlevél, oltások, féreghajtás, bolha-kullancs elleni védelem, ezeknek mind rendben kell lennie indulás előtt, ha szükséges egyeztessünk az állatorvossal, illetve nézzünk utána a célországban érvényben lévő szabályoknak. 


2. Utazás során is fontos a biztonság, és szabályok is előírják, hogy a kutyát hogyan lehet szállítani az autóban! Vagy szállító boxra vagy biztonsági hámra szükségünk lesz, hogy egy esetleges balesetnél kedvencünket is biztonságban tudhassuk! Ez utóbbit itt is beszerezhetjük:

TRU-FIT HÁM & IMPACT HÁM

 Biztonsághoz tartozik a biléta is, telefonszámmal ellátva!


3. Szállás választásnál tájékozódj, mit enged meg a szálláshely (mely területekre mehet be a kutya, pl közös helyiségek, étterem, medence környéke), hol van a közelben kutyás strand, ott milyen szabályok vannak (időkorlát, póráz)


4. Legyen nálad több póráz, nyakörv, szájkosár, mert bármikor szükség lehet rá és elszakadhat, elveszhet.
A másik legfontosabb a kakis zacskó, mert mindenhol illik összeszedni a kutya után az ürüléket! Az út menti parkolóban, a sétányon, a strandon és a szálláshely környékén is, de ezt általában a kutyával utazóknak szerencsére már mondani sem kell, hiszen így tesznek otthon is. 


5. Árnyék
Nyári melegben a tengerparti nagy rohangálás közepette, a kutya könnyen túl melegedhet és hőgutát kaphat, ezért fokozattan figyeljünk rá, hogy ha túlzottan liheg, kifárad, sokat volt a napon, akkor vigyük őt az árnyékba, akár egy napernyő, akár a fák árnyékába. Jó szolgálatot tehet még egy hűtőmellény is, amivel a nagy melegben hűteni tudjuk a kutyát, séta és mozgás közben is!

HURTTA COOL WRAP MELLÉNY

 

6. A forróság, a homok, a kutya mancsát is igénybe is veszi. Egyrészt kiszárítja, másrészt sérüléseket is okozhat, ezért érdemes időnként ellenőrizni, másrészt védeni a mancsokat. Erre ma már vannak kiváló mancsvédő, és ápoló termékek, amiket megelőzésképpen is kenhetünk a kutya a talppárnáira. 
Rövid szőrű vagy nagyon rövidre nyírt kutyáknál a bőrükre is figyeljünk, mert akárcsak mi, ők is le tudnak égni az erős napsütésben. Léteznek már kutyáknak készül fényvédő krémek. Az emberi naptejeket viszont tilos rájuk kenni, mert a legtöbb emberi napvédő krém cink-oxidot, PABA-t és más vegyi anyagokat tartalmaz, amelyeket nem szabad lenyalni vagy lenyelni. Ezek mérgezőek a kutya számára!


7. Mentőmellény használatát is érdemes megfontolni. Ha engedjük a kutyát úszni, és megmártózni a tengerben, óceánban, ha hajózunk, sup-ozunk vele, akkor pedig  szinte kötelező befektetni egy a kutyának készült mentőmellénybe, mert akár életet is menthet. Itt írtunk a mentőmellényekről bővebben : blog cikk mentőmellény teszt, Az általunk is használt mentőmellényt pedig itt találjátok:

HURTTA LIFE SAVIOR MENTŐMELLÉNY

8. A kutyák imádnak a homokban ásni, túrni, fúrni és öröm nézni ahogyan játszanak és élvezik, de egy ilyen játék után minden alkalommal gondosan töröljük ki a fülükből, a szemük környékéről, orrukból a homokot, amennyire lehet, ezzel elkerülhetjük a kialakuló gyulladásokat. 


9. Tengerben úszás, strandolás  után mindenképpen fürdessük meg a kutyát édes vízzel, de legalább is nagyon alaposan zuhanyozzuk le, dörzsöljük le róla a sós vizet és homokot, mert irritálhatja bőrét, a szőre összetapadhat! Hosszú szőrű kutyáknál érdemes fésűt, sampont vinni, hogy rendbe tudjuk szedni a szőrzetet a nyaralás alatt is. 
A fülüket is szárítsuk meg, töröljük ki fürdés után, akár a napközbeni strandolásnál is többször, mert az érzékenyebb fülű kutyusok a bent maradt víztől könnyen fülgyulladást kapnak. 
Legyen nálunk külön törölköző is a kutyának!


10. Egy strandolós nap után, ha az autónkat is védeni szeretnénk a homokos, sós vizes kutyától, akkor használjunk ülésvédőt :) termékek itt. 

 


11. Nyaralásra, utazásra, strandolásra érdemes valami játékot is vinni a kutyának, hogy könnyebben le lehessen fárasztani, másrészt a játék élvezet is neki. Érdemes olyat választani, ami fent marad a vízen és több darabbal is készülni, ha netán elveszne, tönkre menne vagy egy másik négylábú eltulajdonítaná kedvencünktől :) Mi ezt szoktuk vinni:

CHUCKIT LABDA

12. Tengerparti kiruccanásnál is legyen nálunk elsősegély csomag, a kisebb balesetekre, bár ritkán van rá szükség, de jobb ha van!


13. Friss víz, ez is életmentő lehet! Nemcsak nekünk, de kedvencünknek is, hiszen ők ugyanúgy ki tudnak száradni a nagy melegben és a strandolás folyamán. Kínáljuk őket gyakran friss ivóvízzel napközben!
Ehhez szuper praktikus, kicsire összecsukható etető-itató tálat találtok itt:

SPLASH FREE BOWL

ZIPPY BOWL

COLLAPS BOWL

 

 


14. Élelem
Nyaralás alatt is éhes lesz a kutya, sőt egy strandolós hosszú nap után olyan, mint egy kisgyerek éhen akar halni és hulla fáradt :) Vigyünk magunkkal elegendő élelmet is a nyaralásra. 

 

15. Fényképek
Készítsünk sok fényképet, mert élmény lesz visszanézni a későbbiekben!

 

Jó nyaralást kívánunk! :)

Ajánlott termékek

Älterer Post Neuerer Post