Az Igazi Oroszpók ∣ megbízható és übereredeti kutya és cica horoszkóp ;)

KOS | március 21 – április 20 A FALK(A)LFA

kutya:

fotó: Daniel Lincoln
A Kos a zodiákus első csillagjegye. Nem véletlen, hogy Kos kutyád fő mottója: Mindenki csak utánam! Az élet számára egy izgalmas kaland, tele kihívásokkal. Szeret neked imponálni, határozottan kifejezésre juttatja akaratát. Hirtelen temperamentumú, impulzív, gyors és extrém esetekben meglehetősen önző. Mivel első a zodiákus jegyek között, így adott, hogy ő legyen a Falka Alfája, vezetője. Fizikailag nagy igényű, hosszú sétákat kíván naponta többször is. Nem szereti megosztani a játékot, vagy a jutifalatot más kutyákkal. Sok minden érdekli, a frizbitől az agility-ig, de hosszú távon nehéz a figyelmét lekötni. Túrák alkalmával ő lesz az első, aki felszippant egy követhető szagot és már jó esetben battyoghatsz, rosszabb esetben rohanhatsz is utána. Figyelj oda rá, mert bátorsága sokszor felelőtlenséggel párosul és veszélyeztetheti önmagát. Elég fejfájós (nem vicc) főleg nyár környékén. Egy olyan otthon, ahol nagy élettere van, elengedhetetlen, hogy ne csináljon háztartási galibát, mivel nehezen tűr bárminemű kötöttséget, bezártságot. Egy kis kabin nem a legmegfelelőbb választás egy ilyen kutyával, hacsak nem rója egész nap az erdőt-mezőt és csak aludni tér haza. Az sem jobb, ha egy kis lakásba zárod be magad vele, a nap végére mozdulni sem fogsz tudni a fáradtságtól. Kerítéssel lezárni, lánccal lekötni egy ilyen kutyát a legnagyobb bűn és kínzás (a lánc minden kutyánál az!). Mindent meg fog tenni, hogy elszökjön a kis Houdini (aki szintén a Kos szülöttje). Ha sok figyelmet fordítasz rá, ha sokat „mozgatod”, sosem fogsz benne csalódni. Sosem lesz “igen-kutya”, akár több hónap kiképzés után sem. Az önállóságért való küzdelem abban a pillanatban kezdődik, hogy betette hozzád az első tappancsát. Eléggé hiábavaló, ha megpróbálod a fölényedet érvényesíteni, folyamatos lesz a harc, hogy aláássa azt. A végén te leszel az, aki megtanul egy Kos kutyával élni, kompromisszumot kötni, sőt ÉLVEZNI is vele az együttlétet, életet. Nagyon melegszívű, rendkívűl szórakoztató, mégha időigényes is. Sokáig tartja a haragot, nehezen felejt. A dominancia náluk örök, cserébe az életét adná azért, akit szeret! Kutya typusok, fajták, akiknél erőteljes a Kos behatás, ha ebben a csillagjegyben születtek: Vadászkutyák, Whippetek, Lurcherek, Kopók és Agarak.
Legjobban az Oroszlánnal és a Nyilassal jön ki, legyen szó gazdiról, vagy másik kutyáról. A stabilitás, mely megtalálható ebben a két jegyben, egyensúlyozza a Kos szeszélyességét, ugyanakkor közös megegyezésre jut bennük az önkifejezés vágya és az emergikusság.
Tipp = Fordíts felé annyi figyelmet, amennyit csak tudsz és akkor az élet vele egy békés vitorlázás lesz.
Min kell vele dolgozni = Türelem & Tolerancia

cica:

 fotó: Paul Hanaoka
Az aktív Kos cicák imádják üldözni és kísérteni a zsákmányt, ezt a véres hancúrt a hajrá-hajrá-hajrá Kos energia táplálja. Természetesen agresszív, a Kos macskák nem az ölelkező típusúak - de szeretetüket kimutatják, ne aggódj: sok kis apró zsákmány "ajándékot" szállítanak neked, hogy megosszák bátran szerzett trófeájukat. Jutalmazzd őket figyelmeddel és sok játszással, és lehet, hogy még arra is vetemednek, hogy az öledbe hajtsák a fejüket egy kis varázslatos simogatásért! egy ideig...

BIKA | április 21 – május 21 A CSEND(ŐR)

kutya: 

fotó: Andrew Pons
Vénusz az uralkodója. Erős, csendes, eltökélt. Könnyen vezetheted, de ösztönözni az már egy totál másik feladat. Ha hagyod a saját tempójában érvényesülni, bármit megtesz, amit kérsz tőle. A gazdi közelében lenni maga a mennyország neki. Biztosíthatod neki a biztonságérzetet és komfortot, amíg távol vagy, úgy, hogy hagysz neki valamit, ami rád emlékezeti, ami te vagy, hogy érezze az illatodat. Néha letargikus, sokszor lusta, inkább ejtőzne, mintsem rohangálna egész nap. Rendkívűl hálás és messzemenően értékeli a kényelmes ágyat, fekhelyet, puha takarókat. Röviden, imádja, ha kényezteted. Nem éppen a testmozgás híve, ne várd tőle, hogy körbefutja a végtelen sztyeppét, vagy épp logó nyelvvel rohanva patakot követ az erdőn keresztül, sőt még talán a kertedben sem akar nagyon futkorászni. Ugyanakkor nagy rajongója a vidéknek, a szabad térnek, bár lehet ezt kocsival, szerpentinen kacskaringózva, lehúzott ablakkal is élvezni fogja, nemcsak lassan, kimérten sétálva. Makacs és állhatatos lélek, ha tudna emberül, többet vitázna, mint sem. A Bika kutya maga a hűség (még a faji átlagon felül is), lojalitás, odaaás. Nagyra értékeli a finom, kellemes dolgokat és eléggé birtokló a saját dolgaival szemben. Azonban bármi, amit egy Bika kutya szemrevételez, az automatikus már a saját tulajdona, legyen szó az etető táljáról, vagy épp egy kedves látagóról. Legjobb, ha kedves ismerősöd távozását titokban tartjátok előtte, mert nehéz lesz az elengedés, elválás. Na ő az, aki imád enni (ismét még a faji átlagon felül is) és aggresszív lehet a kajcsija körül. Nem ritka, hogy elásson egy kis kaját rosszabb, esős napokra. Fizikailag erős, főleg fiatalon, de idősebb korára hízásra erőteljesen hajlamos. Egészsége érdekében diétára kell fogni néha. Erre azonban készülj fel, mivel lehet, hogy egész nap a hűtő előtt fog ülni, gyászoló arccal, szóval légy erős! A kaján kívűl a zene még nagy kedvence. Órákig képes klasszikus zenét (főleg Beethovent) hallgatni, ne lepődj meg, ha olykor saját hangján rákontrázik, vagy épp duettre hangol. Engedelmes, szófogadó, szelíd temperamentumú, gyengéd, szeretettől buzgó és lelkes pusziosztó. Ez mind azonnal az ellennkezőjére vált, ha azt érzi az általa szeretett lény bajban van, akkor mintha kicserélték volna, gyors védelmező, harcos válik belőle egy pillanat alatt. Ez akkor is igaz, ha a tulajdonait fenyegetve érzi, sőt akkor is, ha úgy érzi gúny, vagy kötekedés tárgya más kutyák által. Amint kényelembe helyezte magát, ellesz ott addig, amíg nem érzi magát teljesn készen arra, hogy újra megmozduljon. Nem különös, ha ugyanott találod órák múlva is, ahol utoljára láttad békésen, boldogan hencseregve.
A Bika kutyus kompatibilis a legtöbb csillagjegyű gazdival, talán a Nyilas a kivétel, mivel a Nyilas gazdik hajlamosak túl sokat elmenni otthonról, ami boldogtalanná teszi a Bika kutyákat, mivel elemi vágya a gazdi közelsége, de leginkább otthon, mivel ő maga nem egy nagy eljárós/bulizós fajta. Toleráns, gyengéd kutyus, aki kedves más élőlényekehez, jól viselkedik a természetben. Remek társa lehet az ember csöppségeknek.
Tipp = Egyen sok egészséges falatot. Imád enni, de rajtad múlik mit eszik!
Min kell vele dolgozni = Mozogjon többet. Hidd el, jót tesz!

cica:

fotó: Milada Vigerova
Ez a cica biztos rámozdul a sajtburgeredre! Az örömöket kedvelő Bika macskák mind arra vágynak, hogy elkényeztessék őket. Mindent megesznek, ami szerintük ehető. Szerintük. Azaz lehet büdős, furán nedves (az a legtutibb), akkor kérni fogják. Amikor, és ha eljön egyáltalán az az idő, hogy végre megtelt a pocak, akkor csak a békés öledre vágyik és hascirógatásra, melyet addig képes élvezni, amíg újra éhes nem lesz, vagy amíg valaki véletlenül feldönt a konyhában dobozt, vagy hozzáér egy chipszes zacskóhoz. 

IKREK | május 22 – június 21 AZ ILYENISOLYANIS HEBRENCS

kutya:

fotó: Arjan Stalpers
Az Ikrek kutya fáradhatatlan, sokoldalú, túlárad, kirobbanó,…és még megannyi más …és mindez egyszerre. Könnyen osztja meg az érzéseit és hamarosan minden gazdit jól-neveltté tesz. Személyisége nagyon összetett (súlyosabb esetben tudathasadásos jeleket mutat). Egy örök kölyök, hamar unatkozik és folyamatos figyelmre vágyik. Sokszor kicsit soványabbak a kelleténél, mivel mindenbe dupla energiát fektetnek bele, mint amennyi bőven elég lenne. Egy éber, méltóságteljes teremtmény, az ideges enegia, amit birtokol képessé teszi az egész napos menésre, amikor csak szükségét érezi, és akkor is, ha nem. Bár abban a pillanatban, amikor valami unalmas, evilági dologra kéred, hírtelen dögfáradt, reszkető, olykor hiperventilláló roncssá avanzsál. Egy kölyök Ikrek, szinte biztos, hogy káoszt hoz az otthonába. Ennek a kis drágának minden új és izgamas lesz… a ház, az emberek, a kert… és ez a boldog kiskuya mindetn megtesz majd, hogy átjárjon, felszívjon, befaljon bármi tudást, újdonságot, ami az útjába kerül. Azaz mindent. A hossza ennek a vénasszonyok nyarának függ rengeteg összetevőtől, a szobák számától, emberek számától, kert nagyságától, csak, hogy egy párat megnevezzünk. Az Ikrek kutya hamarosan az egész családot és még a szomszédokat, környékbelieket is a kis fűkörme köré fogja csavarni.
Az Ikrek-kutya kedvenc helye a konyha. Mindig is a mamájukhoz fog kötődni, ha nem a kutya-mamához, akkor az ember-mamához, tehát hozzád. Ettől függetlenül imád másokat dédelgetni, és nagyon is tuda, neked mire van szükséged, milyen éppen a hangulatod. Mindig az oldaladon van. Arra nagyon vigyázz, hogy hangos veszekedést, igazi olaszos „haddelhadd-ot” ne lásson, vagy halljon tőletek, mert reszketve magába fog fordulni. Imádja a spagettit, de néha válogatós. Stresszes helyzetben pedig egyáltalán nem is eszik. A gyomra az első, ami megérzi a bajt. Adj neki sok-sok szeretetet és dicséretet, sose emeld fel a hangodat vele szemben. Sokkal jobban reagál a halk kérésre, mint az ordított parancsra.
Nehéz nevelni, mivel meg van győződve, hogy ő tudja a legjobban, mit hogy kell az életben. Azonban, ha túlteszed magad (hidd el, megéri) a rakoncátlan türelmetlenségén, akkor szinte bármit megtaníthatsz neki, ő lesz a trükkök királynője/királya, legyen szó halottnak tetetésről, tüzes karikán átugrásról (ezt azért ne próbáld ki), mivel imád fitogtatni, hencegni. A gyorslábú Merkúr az iránító bolygója, Az Ikrek kutya a leggyorsabb futó az összes közül, így nem véletlen egy agár, amelyik ez alatt a csillazat alatt születik lefuthatatlan. Fontos tudnod, hogy akkor lehetsz teljes mértékben biztos a kutyusod holléte felől, ha pórázon van. Egyéb esetekben, ha nincs szem előtt, csak találgathatsz, merre lehet. Mérhetelenül kíváncsi és érdeklődő, remekül alklamazkodik egy új környezethez, és imádja az ottalvós bulikat. Sajnos ennek a hátránya, hogy bár kutyából van, de nem a leghűségesebb típus, és akár egy életre elszökhet. Olyan erős gazdi személysiséget kíván, mint például az Oroszlán, hogy az Ikrek kutyát elszántabbá tegye, ez egy természetes harmóniát, kompatibilitást eredményez kettőtök között. Vízöntő gazdik, mivel csodálatosan nyitottak, megértők vagyok,hogy hagyjátok a dolgokat a maguk természetes medrében sodródni, szintén egy remek társra lelnétek egy Ikrek kutyában.
Tipp = Álomkutya sokat és nagyokat túrázóknak!
Amin dolgozni kell = Ne kiállts farkast túl sokszor!

cica:

fotó: Jae Park
Gondolod, hogy csak egy macskád van? Ha nem Ikrek, akkor tuti nem. Kettő személyiség csomaggal érkeznek a világra és valószínűleg ők felelősek a macskák azon hírnevéért, miszerint szuper zizik, rendelkeznek ezzel az ellenőrizhetetlen izgalommal vegyes idegességgel (gondolj az Agymanók c. rajzfilm végére). Ráadásul, mivel a tavasz a baba cicák főszezonja, így több macska lesz Ikrek, mint bármilyen más csillagjegyű. Arra vágysz, hogy Ikrek macskád jól kommunikáljon veled? Egész testükkel fognak beszélni, ha éheznek, mikor játszanának, vagy amikor azt akarja, hogy ébredj és szórakoztasd, például 4 órakor hajnalban. Aktív, kíváncsi és huncut, ne csodálkozz, ha az Ikrek cica ellopja elöl hagyott ékszereidet, vagy csak szórakozásból kivesz dolgokat elérhető helyekről (és ebből akad bőven, amiről nem is gondoltad volna!), majd ártatlanul néz rád egy nyávogással, amely a következőt mondja: "Na most mi van?"
Folytatása következik...

Ajánlott termékek

Tagged with: horoszkóp

Older Post Newer Post