Homo Fis...,

...azaz, hogy maradj épelméjű és produktív ezekben a nehéz időkben.

 
photo: Juliana Malta

Alapvetően a kétlábú csevegő-mániás munkatársak sem könnyítik meg az irodai munkát, azonban merőben más kihívás lábunk mellett ásítozó, dörgölődző kutyusunk jelenlétében konferenciahívást indítani. Vagy teszemazt macskoszunk épp akkor találja ki, hogy a billentyűzeten szeretne pihenni (ez folyamatos pittyegő hangot ad ki) és azt találta ki unalmának elűzésére, hogy konzekvensen orrod alá dörgölje farkincájának végét.

Bár én azok közé tartozom, akiket ez rendkívül mulattat az idő 90%-ában, engem is kizökkent és nem tudok haladni, példának okáért ennek a cikknek az írásával sem.
r-aj3wpt7-iuáááá (Ezt Duma írta, az ő véleményét tükrözi)
Mi a megoldás?
Nem tudom, de nem marad más hátra, mint próbálkozni ezzel-azzal.

Alakíts ki otthon is rendszert.

Megfigyelheted, hogy cicád, kutyád mikor kel, fekszik, eszi, iszik, sziesztázik, mikor van igénye játékra, sétára, figyelemre stb. Kénytelen vagy ehhez most te kicsit alkalmazkodni. Ők ezt remekül kialakították, amikor te elmész dolgozni, övék a terep, azt csinálnak, amit akarnak és ott ahol akarnak a ház/lakás keretein belül. Erre jössz te és pofátlanul otthon lebzselsz, felborítva megszokott kis harmóniájukat. Ugye tudjuk a cicák rengeteget alszanak és kutyád is elbóbiskol békésen a reggeli séta után. Na ezek azok az időszakok, amiket ki tudsz használni és alkothatsz/dolgozhatsz!
 

Alakíts ki kedvenc-mentes övezetet

Lehet, hogy kedvenced a felboruló rend miatt képtelen különbséget tenni én-idő, én-tér és játék, séta között. Nekem speciel erre nics igényem, de amennyiben neked van szuper, ha kedvencednek van saját kis helye, ahova elbújhat. Ha több szobás kecóban laksz és van olyanod, hogy külön szoba, akkor akár a hálót is kinevezheted dolgozó szobának és elbarikádozhatod magad egy beltéri kerítéssel, vagy épp valami DIY megoldással is, így nyitott ajtónál tudod figyelemmel kísérni minden mozdulatukat és ad hoc csínytevéseiket.

Használd ki a híres ‘sexta hora ‘-t, azaz sziesztát.

Ezek a  kis szőrmókok lazán alszanak 13-16 órákat. Nos, ekkora tartogasd a halaszthatatlan, sürgős feladatokat. Nem valószínű, hogy elvonja a figyelmedet a hátad mögül jövő lihegés, ugatás, vernyákolás. Arra figyelj, hogy ez ne járjon nagy zajongással. Meg arra is, hogy a cicmók ne a klavitatúrán bóbiskoljon el több órára, ha a gépen kell dolgoznod. Vagy ne az öledben, mert néha wc-re is el kell menned…és, ha egyszer felébredt…

Stimuláld őnaccságát, az áldóját!

    Veled ellentétben kedvencednek nem jönnek e-mail-ek hada és nem kíváncsi a Netflix legújabb őrjítő sorozatára sem. Ráadásul gyanúsan ott vagy mindig a szeme előtt. Tehát ‘itthon a gazdi, aki foglalkozik velem.‘ Az unalom sajnos kiválthat romboló viselkedést is. Ha hagyod, hogy túlunatkozza magát a legújabb kedvenc bőrcipőd, vagy öved, vagy a konyharuha, vagy épp a szanaszét hagyott bugyid, zoknid fogja bánni. Nekem elhiheted, Zazie anno hányt már ki 6-8 cm-es bőröv darabokat. Azóta sem értem, hova tűnt a csat. Mindenesetre itt ön képbe a stimuláló, elgondolkodtató játkok hada. Saját magad is készíthetsz ilyeneket. Puzzle, puzzle hátán, forogjanak azok az agytekervények, pár mozgó cicapréda és már egyből azt hiszik, hogy nagyon komoly dolguk akadt a világban és talán békén hagynak téged egy kis időre.

    Készülj fel és légy befogadó.

      Mindegy, hogy épp a feleséged küldi az ezredik GIF-et, vagy a cicvarek szeretne most már végképp egy kis hasdögönyözést, készülj fel arra, hogy mindig akad, ami elvonja a figyelmedet. Ne légy ideges, szívj egy mély levegőt.kjapádh (Duma…aaaaaaaaaaa)
      Tartsd bent, ereszd ki lassan. Csináld meg tízszer. Nézz a szemébe (egyből elolvadsz) és Minden Rendben Van a Világban!
      photo: Sharon McCutcheon
      Namasté

      Ajánlott termékek

      Älterer Post Neuerer Post